Go Back
+ servings

Hartige scones met kaas en bacon

20 minuten
+ 20 minuten
9 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram koude boter
  • 100 gram bacon blokjes
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • halve theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 ml karnemelk
  • 50 ml olie olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 150 gram geraspte oude kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 200 °C en vet een muffinvorm in.
  • Bak de blokjes bacon in een warme koekenpan rondom aan.
  • Mix de zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder en zout. Kneed de mix samen met de boter met je vingers tot een kruimig mengsel.
  • Meng in een andere kom de karnemelk met olie en een ei. Meng dit met het zelfrijzend bakmeel en roer dit goed door. Doe de bacon en kaas er bij en roer nog eens door.
  • Lepel het beslag met een ijslepel in de muffinvormen.
  • Bak de hartige scones 20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is. De hartige scones zijn het lekkerste als je ze warm serveert.
Pin dit recept
Afdrukken