Go Back

Kaasfondue

30 minuten

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 300 ml droge witte wijn
  • halve eetlepel verse citroensap
  • 400 gram geraspte gruyère
  • 400 gram geraspte emmertaler
  • 3 eetlepels maizena
  • 3 eetlepels kirsch
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • snuf peper

Bereiding

  • Snijd de knoflook doormidden en wrijf de fonduepan hiermee aan de binnenkant in. Verwarm de wijn in de fonduepan samen met de citroensap tot het bijna kookt. Zet het vuur hierna lager en roer met een houten lepel de geraspte kaas er in delen door tot alles gesmolten in.
  • Roer in een kopje de maizena met de kirsch tot een papje. Meng dit door de kaasfondue en laat dit binden terwijl je roert.
  • Breng op smaak met een mespunt nootmuskaat en peper.
  • Serveer de kaasfondue direct.
  • Serveer kaasfondue met bijvoorbeeld blokjes brood en stukjes groente.
Pin dit recept
Afdrukken