Go Back

Salade van zoete aardappel (VIDEO)

25 minuten

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 1 avocado
  • 10 cherry tomaatjes
  • 2 handjes rucola
  • 40 gram verse geitenkaas
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 0.5 theelepel Franse mosterd
  • zout en peper
  • pijnboompitjes

Bereiding

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes en kook ze in ruim water beetgaar. Giet de aardappelen hierna af.
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes en halveer de tomaatjes. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.
  • Bereid de dressing door balsamicoazijn met honing, mosterd, de extra veringine olijfolie, zout en peper te mengen.
  • Meng de blokjes zoete aardappel met de rucola en de dressing. Verdeel dit over de borden en verdeel hierover de blokjes avocado, tomaatjes en verbrokkel de geitenkaas. Bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.
Pin dit recept
Afdrukken