Go Back

Chocoladetaart met salted caramel

Ingrediënten

    Voor de taart:

    • 300 ml water
    • 90 g cacaopoeder
    • 250 g bloem
    • 500 g suiker
    • 3 g zout
    • 2 zakjes bakpoeder
    • 1 tl vanille-extract
    • 350 ml karnemelk
    • 130 g zonnebloemolie
    • 3 eieren

      Voor de chocolade ganache:

      • 35 gram ongezouten boter
      • 85 gram pure chocolade
      • 0,6 dl zure room
      • 1/2 theelepel puur vanille-extract 5 ml
      • 150 gram poedersuiker

        Overige ingrediënten: 

        • blikje gecondenseerde melk
        • grof zeezout
        • blokjes karamelfudge
        • reep Tony's Chocolonely Karamel Zeezout

        Extra benodigd: twee springvormen met een diameter van 18 cm (als je 1 springvorm hebt kun je de taarten ook na elkaar bakken, heb ik ook gedaan) 

          Bereiding

          Bereiding van de taart: 

          • Doe het water in een pannetje en breng het aan de kook. Roer de cacao er door en laat dit mengsel even afkoelen.
          • Meng de bloem met suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Voeg de vanille-extract, karnemelk, zonnebloemolie en eieren toe en mix dit goed door elkaar. Roer het cacaomengsel er door en laat dit mengsel een half uurtje rusten.
          • Vet de springvorm(en) in met boter of olie en bekleed de het met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en bak ze 50 minuten in de oven. (als je 1 vorm hebt dan bak je de taarten na elkaar)
          • Stort de taarten op een vel bakpapier, haal het velletje bakpapier dat mee is gebakken van de taart af. Laat de bodems helemaal afkoelen.

            Bereiding van de dulce de leche:

            • Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook. Leg hier het blikje gecondenseerde melk in. Zorg er voor dat het blikje ten alle tijden helemaal onder water staat. (is dit niet het geval dan is er kant op ontploffingsgevaar). Laat het water 2,5 uur zachtjes koken met de deksel op de pan. Controleer tussentijds een paar keer of het blikje nog helemaal onder water staat.
            • Laat het blikje even afkoelen op het aanrecht en trek het hierna open. Je hebt nu lekkere dulche de leche. Breng de dulche de leche op smaak met grof zeezout.

              Bereiding van de chocolade ganache: 

              • Laat de boter en chocolade in een pannetje smelten. Roer de zure room en vanille door de gesmolten chocolade. Klop met een garde de poedersuiker er door.
              • Is het mengsel te stevig? Voeg dan een beetje kokend water toe. Is het mengsel te vloeibaar? Voeg dan wat meer poedersuiker toe. Het moet zo vloeibaar zijn dat je de taart er gemakkelijk mee kunt bedekken, maar ook zo dik dat het er niet afdruipt.

                Het opbouwen van de taart: 

                • Leg de twee chocolade taarten op elkaar en snijd de zijkanten eventueel bij. Haal de taarten va elkaar en besmeer de bovenkant van een van de taarten met een laagje gezouten dulce de leche.
                • Leg de andere taart er op.
                • Besmeer de zijkant van de taart met de chocolade ganache. En besmeer de bovenkant van de taart met gezouten dulce de leche.
                • Verdeel blokjes van de reep Tony's over de taart en wissen dit af met blokjes karamelfudge.

                  Tip: het maken van de taart is best even wat werk. Doe het daarom in fasen. Bak de taarten de dag van te voren, en de bereid de dulce de leche dan ook alvast. Kun je de volgende dag meteen beginnen met het maken van de ganache en het opbouwen van de taart. 

                    Pin dit recept
                    Afdrukken