Go Back

Rijst met panga en sperziebonen

25 minuten

Ingrediënten

  • 2 kopjes zilvervliesrijst
  • 2 pangafilets
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 winter wortel
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/3 theelepel laos
  • 1/4 theelepel korianderpoeder
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel komijnzaad
  • 1/4 theelepel kaneel
  • snuf zout

Bereiding

  • Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in blokjes. Kook de sperziebonen samen met de blokjes wortel in ongeveer 8 minuten beetgaar in ruim water.
  • Snipper de ui en snijd de prei fijn. Verwarm olijfolie in een grote wok of hapjes pan. Voeg de ui samen met de prei in de pan en bak dit even aan. Doe de gekookte groenten er bij en bak dit samen met de knoflook en kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) aan. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  • Snijd de panga in stukjes en bak dit tot slot nog even met het mengsel mee tot het gaar is. (schuif de groenten even aan de kant zodat de panga de pan raakt)
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst eventueel af en bak het even mee met het groentemengsel.
  • Serveer het gerecht met pindasaus en eventueel een beetje cassave kroepoek.
Pin dit recept
Afdrukken