Go Back
–+ servings

Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

+ 40 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen meer mag ook
  • flinke snuf paprika poeder
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in partjes (of blokjes, wat jij het lekkerste vindt). De aardappeltjes hoeven niet allemaal dezelfde grootte te hebben.
  • Kook de aardappelen in ruim water (ze mogen onder staan) en een beetje zout maximaal 8 minuten voor. Zorg er voor dat de aardappeltjes nog niet helemaal gaar zijn.
  • Verwarm boter in een grote koekenpan tot het licht bruin kleurt. Verdeel de aardappeltjes in de pan en breng op smaak met (ruim) paprika poeder, peper en zout. Bak de aardappeltjes rondom en zet het vuur hierna hoger. Bak de aardappeltjes zo nog aan alle kanten zodat er een laagje/klein korstje rond de aardappeltjes ontstaat.
  • Serveer de aardappeltjes met goede mayonaise. Dat is het aller aller lekkerste.