Go Back

Appeltaart met abrikozen

30 minuten
+ 1 uur

Ingrediënten

  • • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • • 1 theelepel vanille essence
  • • snuf zout
  • 200 gram boter
  • • 1 ei de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken
  • • 1 5 kilo zoetzure appels (ik nam goudrenetten)
  • • sap van een halve citroen
  • • 2 5 eetlepel abrikozenjam
  • • 15 gewelde abrikozen gehalveerd
  • • 75 gram kristalsuiker
  • • 2 5 theelepel kaneel
  • • 2 eetlepels paneermeel

Extra benodigd: Springvorm met een diameter van 20 cm

    Bereiding

    • Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, vanille en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed dit samen met het mengsel en een half ei (gebruik de andere helft om de taart te bestrijken). Verpak het deeg in plasticfolie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.
    • Schil de appels, snijd deze in stukken en besprenkel met citroensap en meng dit met de kristalsuiker, kaneel en abrikozenjam. Snijd de gewelde abrikozen in blokjes en meng dit ook door het appelmengsel.
    • Vet de springvorm in en bestuif het met bloem, verwarm de oven voor op 180 ºC.
    • Bestuif je werkblad met bloem en rol 1/3 van het deeg uit tot de grootte van de bodem van de springvorm en leg dit in de vorm. Rol nog eens 1/3 uit en bekleed de randen van de springvorm hiermee. Bestrooi de bodem met het paneermeel.
    • Verdeel het appelmengsel over de springvorm. Rol het overige deeg uit en snijd hier repen van. Leg de repen kruislings in een raster op de taart en rondom de randen van de springvorm. Druk de randen aan en bestrijk de bovenkant met overige geklutste ei.
    • Bak de taart 1 uur in de oven, laat de appeltaart met abrikozen afkoelen voor je hem serveert. Serveer eventueel met een lepel geklopte slagroom.
    Pin dit recept
    Afdrukken