Go Back

Salade verse tonijn met quinoa

20 minuten

Ingrediënten

  • een kopje quinoa
  • 100 gram verse tonijn
  • 2 plukjes tauge
  • 1 avocado
  • 12 plakjes komkommer
  • 2 eetlepels doperwten of edamame boontjes
  • 2 eetlepels zeewier
  • 2 handjes sla
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • zout en peper

Bereiding

  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat dit afkoelen.
  • Blancheer de doperwtjes 3 minuten. Snijd de tonijn in blokjes en meng dit met 2 eetlepels balsamicoazijn. Snijd de sla fijnen de avocado in parten.
  • Verdeel de quinoa over twee kommetjes. Verdeel aan de zijkanten de partjes avocado, sla, taugé, doperwtjes, zeewier en komkommer. Verdeel in het midden de tonijn.
  • Besprenkel de salade met een beetje extra balsamicoazijn en een beetje zout en peper. Bestrooi tot slot met sesamzaadjes.