Go Back

Picanha met chimichurri

Ingrediënten

  • 1 stuk picanha reken per persoon ongeveer 200 gram ik bereidde een stuk van 1,3 kilo
  • zout en peper
  • olijfolie

    Ingrediënten voor de chimichurri

    • 1 tomaat
    • 1 sjalot
    • 3 tenen knoflook
    • 1 rode peper ik verwijderde de zaadlijsten
    • bosje verse peterselie
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 eetlepel gedroogde tijm
    • 2 el rode wijnazijn
    • 150 ml extra vergine olijfolie
    • zout en peper

    Bereiding

    • Voor de chimichurri: Snijd de tomaat, sjalot en rode peper grof en plaats dit met de knoflook, peterselie, oregano, tijm en rode wijnazijn in de blender of staafmixer en maal dit fijn. Voeg de olijfolie en zout en peper toe en roer dit goed door. Bewaar de chimichurri afgedekt op kamertemperatuur.
    • Voor de bereiding van het vlees gebruikte ik de gratis Perfect Steaks and Roasts app.
    • Haal het vlees minimaal 15 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
    • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
    • Smeer het vlees in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
    • Plaats het vlees in een ovenschaal of op een rooster en bak dit 10 minuten in de oven.
    • Verlaag de oventemperatuur naar 200 ºC en bak het vlees 1 uur en 22 minuten. (dit is afhankelijk van het gewicht van het vlees)
    • Haal het vlees hierna uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Laat het vlees 10 minuten rusten voor je het aansnijdt.
    • Serveer het vlees met de kruidige chimichurri.

    Tip: maak de chimichurri een dagdeel of zelfs een dag eerder zodat de smaken goed kunnen intrekken.

        Bereidingstijd is afhankelijk van het gewicht van het vlees

          Pin dit recept
          Afdrukken