Go Back

Courgette pasta met kip en pesto

20 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote kipfilet
  • 250 gram pompoenblokjes
  • 1,5 courgette
  • 100 gram champignons
  • 250 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd de pompoen in blokjes en kook deze 10 minuten voor in ruim water. Snijd de kip in blokjes en bak deze in een koekenpan of wok aan. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak deze met de kip mee. Snijd of schaaf de courgette in slierten. Dit gaat bijvoorbeeld heel goed met een mandoline, maar er zijn ook spiraalsnijders voor verkrijgbaar.
  • Doe de spinazie bij de kip en bak dit even mee. Doe de courgette slierten en gekookte pompoenblokjes er ook bij en bak deze ook mee. Voeg tot slot de pesto toe en roer dit door het gerecht, breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de courgette pasta over de borden en garneer met pijnboompitjes.