Go Back

Mini Lemon Cheesecake

30 minuten
+ 25 minuten

Ingredi├źnten

  • 100 gram digestieve biscuitjes
  • 55 gram roomboter
  • 450 gram roomkaas
  • 125 gram suiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 12 eetlepels lemon curd bijvoorbeeld naar dit recept
  • 100 ml opgeklopte slagroom

    Extra benodigd: muffin tray en bakpapier

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 160 ┬║C, vet de muffinvorm in en plaats in bakpapiertjes in de vormpjes.
      • Verkruimel de biscuits fijn en laat de boter in een pannetje op zacht vuur smelten. Roer de biscuitkruimels door de boter en verdeel dit mengsel over de vormpjes. Druk het met de achterkant van een lepel aan. Laat de bodems opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
      • Klop de roomkaas los, voeg hierna de suiker en het zout toe en mix dit door elkaar tot het goed gemengd is. Voeg hierna een voor een de eieren toe en klop dit goed door elkaar. Voeg de vanille extract toe en mix het nog een laatste keer goed door elkaar.
      • Verdeel de vulling over de muffintray. Bak de mini cheesecakes 20-24 minuten in de oven. (Check na 15 minuten of de cheesecakes niet te bruin worden, dek eventueel af met aluminiumfolie)
      • Laat de mini cheesecakes na het bakken afkoelen op een rek en plaats ze hierna nog even in de koelkast. Kan eventueel ook een nachtje.
      • Verdeel voor het serveren een eetlepel koude lemoncurd over de mini cheesecakes en daarbovenop een toef slagroom.
      Pin dit recept
      Afdrukken