Go Back

Snickerstaart

40 minuten
+ 20 minuten

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 120 gram ongezouten pinda’s
  • 125 gram bloem
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 115 gram roomboter ongezouten koud en in blokjes
  • 45 ml koud water

Voor de vulling:

  • 1,5 blikje bereidde dulche de leche zie dit artikel
  • 100 gram zoute pinda’s
  • 225 gram melkchocolade
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Extra: gecrushte zoute pinda’s en dulche de leche voor de topping

Extra benodigd: bakbonen voor het blindbakken van de taartbodem

    Tip: ik gebruik een quichevorm met uitneembare bodem, diameter 22-24 cm.

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de bakvorm in.
      • Pulse 120 gram pinda’s samen met de bloem, basterdsuiker en zout in een keukenmachine. Voeg hierna de boter toe en maak hier een kruimelmengsel van. Doe het mengsel in een grote kom en voeg het water toe. Kneed met de handen door elkaar.
      • Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en druk het met je vingers aan. Doe hier aluminiumfolie over en verdeel hier de bakbonen in. Bak dit 18 tot 20 minuten in de oven.
      • Haal de bodem hierna uit de oven en laat het afkoelen.

      Voor de vulling:

      • Mix de karamel met de gezoute pinda’s en verdeel dit over de afgekoelde bodem.
      • Smelt de chocolade en pindakaas in de magnetron of au bain marie. Roer dit iedere 15 seconden door. Verdeel dit over de karamelvulling en garneer met extra gecrushte pinda’s.
      • Laat dit in de koelkast voor 2 tot 3 uur opstijven voor je het aansnijdt.
      Pin dit recept
      Afdrukken