Go Back
–+ servings

Zalm met avocadosalsa

20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 verse zalmfilets
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Voor de avocadosalsa:

  • 1 EAT ME avocado
  • 1 kleine tomaat
  • halve rode ui
  • sap van een halve limoen
  • zout en peper

Bereiding

  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Breng op smaak met komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Bak de zalmfilets in een koekenpan met olie aan beide kanten aan.

Bereid de avocadosalsa:

  • Halveer de avocado over de lengte en verwijder de pit. Lepel de avocado uit de schil, snijd 3/4 van de avocado in blokjes. Prak de overige 1/4 fijn met een vork. Breng dit op smaak met zout en peper.
  • Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui fijn. Roer dit samen met de avocadoblokjes door het avocadoprutje. Roer tot slot het limoensap er door.
  • Serveer de gebakken zalm met de avocadosalsa.