Go Back
+ servings

Kip piri piri met rijst

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • • 2 kipfilets
  • • 1 5 eetlepel olijfolie, plus extra om in te bakken
  • • 1 5 theelepel paprikapoeder
  • • 2 takjes tijm
  • • 2 tenen knoflook
  • • zout en peper
  • • 300 gram zilvervliesrijst
  • • 1 rode ui
  • • 2 paprika's ik nam rood en geel
  • • 1 courgette
  • • 1 blikje tomatenpuree
  • • 150 ml water
  • • 75 gram tauge

Voor de piri piri

  • • 1 rode ui
  • • 2 tomaten
  • • 1 rode paprika
  • • 2 tenen knoflook
  • • 4 chilipepers neem 1 of 2 pepers als je hem minder pittig wilt maken
  • • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • • 2 takjes tijm
  • • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

Bereiding

  • Meng 1 eetlepel olijfolie met paprikapoeder, tijm, knoflook, zout en peper en besmeer de kip hiermee. Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de kipfilets hierin aan.
  • Bereid de piri piri saus: Snijd de ui in ringen, en tomaat in blokjes en pers de knoflook. Snijd de peper fijn. Roer de ui met tomaten, knoflook en chilipeper met een klein beetje olijfolie door elkaar. Laat dit op heet vuur goed roosteren, zodat de groenten zacht en gekarameliseerd zijn. Doe dit mengsel samen met azijn, olijfolie, tijm en paprikapoeder in een keukenmachine of maal het fijn met een staafmixer. Pureer er een gladde massa van en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snipper de rode ui en bak dit aan in olijfolie. Snijd de courgette en paprika in blokjes en bak dit 10 minuten mee. Voeg tomatenpuree toe en bak dit even mee, doe hierna het water erbij en laat dit 10 minuten sudderen. Meng 1,5 eetlepel van de piri piri saus door het groentemengsel en verwarm dit ook mee. Proef het groentemengsel en bepaal of je nog een beetje extra piri piri saus wilt toevoegen.
  • Roer de gekookte rijst door het groentemengsel gen snijd de kip in plakken. Verdeel de rijst over de borden en beleg dit met de gebakken kipfilet. Maak af met taugé.