Go Back
+ servings

Tomatensoep – snel recept | Video

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 liter gezeefde tomaten passata
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • olijfolie om te bakken
  • snuf peper

Voor de garnering

  • ongeklopte slagroom 1,5 eetlepel per kom
  • paar blaadjes mini basilicum
  • croutons

Bereiding

  • Verwarm een scheutje olie in een grote pan. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit even kort aan.
  • Voeg de gezeefde tomaten, bouillon, gedroogde oregano en suiker toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur hierna lager en laat dit 15 minuten zacht pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender glad.
  • Proef en breng op smaak met peper.
  • Verdeel de soep over de kommen en maak dit af met een scheutje slagroom, croutons en mini basilicum ter garnering.