Go Back

Sinterklaas Crumble met appel en amandelspijs

15 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 friszure appels bijvoorbeeld Jonagold of Elstar
  • snuf kaneel
  • snuf koek- en speculaaskruiden
  • eetlepel suiker
  • beetje citroensap
  • roomboter om in te vetten
  • 150 gram amandelspijs gekocht of maak het zelf naar dit recept
  • 50 gram pepernoten
  • 50 gram zachte boter
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 50 gram bloem
  • extra pepernoten en garneer amandelen om te garneren

    Extra benodigd: ramekins of kleine ovenschaaltjes (kan ook in een grote ovenschaal)

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de schaaltjes in met boter of olie.
      • Verkruimel de pepernoten (bijvoorbeeld door het in een zakje te stoppen en er op te gaan staan of slaan). Kneed de zachte boter met de basterdsuiker. Voeg de bloem hier bij en kneed dit ook goed door. Voeg tot slot de verkruimelde pepernoten toe.
      • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng suiker, kaneel, speculaaskruiden en een beetje citroensap door de appelblokjes.
      • Verdeel de helft van de blokjes appel over de schaaltjes. Verdeel hierover een laagje amandelspijs en daarover de andere helft van de blokjes appel. Dek de schaaltjes af met een laagje van het kruimeldeeg. Versier de schaaltjes met extra pepernoten en garneer amandelen.
      • Bak de sinterklaas crumble 20 minuten in de oven. Tot de crumble krokant is en de appeltjes mooi zacht zijn.