Go Back
+ servings

Bloemkool uit de oven met tijm, Parmezaan en aardappeltjes

20 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 600 gram krieltjes in schil
  • olijfolie om in te vetten
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • snuf kerriepoeder
  • zout en peper
  • 60 gram Parmezaanse kaas in snippers

Bereiding

  • Was de bloemkool en de aardappeltjes. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de grotere krieltjes in stukken. Kook de bloemkool en aardappeltjes 6 minuten voor.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ° C en vet een ovenschaal in.
  • Giet de bloemkool en aardappeltjes af en stop ze in een kom. Meng een geperst teentje knoflook, blaadjes van de tijm, kerriepoeder, zout en peper er door. Verdeel dit over de ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • Bak de schotel 25 minuten in de oven.