Go Back

Sinterklaas cake

20 minuten
+ 1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 150-200 gram grof gehakte chocolade kruidnoten

Extra benodigd: cakeblik van 22 cm

    Bereiding

    • Vet de cakevorm in en leg er een bakpapiertje in zodat je de cake straks gemakkelijk uit de vorm kunt halen.
    • Verwarm de oven voor op 160ºC.
    • Mix de suiker met de boter romig. Voeg als het gemengd is de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel en roer dit samen met een snuf zout en de speculaaskruiden door het beslag.
    • Hak de chocoalde kruidnoten grof en voeg 3/4 hiervan bij het beslag. Roer kort door zodat het goed gemengd is.
    • Verdeel het beslag in de cakevorm en bestrooi met de overige gehakte kruidnoten.
    • Bak de cake 75 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, als hij er droog uitkomt is de cake klaar.
    • Laat de cake voor het serveren even afkoelen op een rooster.