Go Back
+ servings

Sinterklaastaart – Carrot Cake – VIDEO

20 minuten
+ 50 minuten
12 - 16 stukken

Ingrediënten

  • • 150 gram boter
  • • 200 gram donkere basterdsuiker
  • • 150 gram geraspte wortel
  • • 2 theelepels speculaaskruiden
  • • snuf zout
  • • 2 eieren
  • • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • • 2 theelepels bakpoeder
  • • 120 gram gehakte kruidnoten
  • • 1 theelepel citroensap
  • • 120 gram roomkaas
  • • 50 gram zachte roomboter
  • • 1 theelepel vanille
  • • 5 eetlepels poedersuiker
  • • extra kruidnoten voor de garnering

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en speculaaskruiden. Roer de boter door het eimengsel. Spatel hierna het bakmeel, bakpoeder, geraspte wortel en de kruidnoten erdoor. Giet het wortelmengsel in de taartvorm en bak het 50 minuten in de oven.
  • Laat de taart na het bakken afkoelen. Meng voor het serveren de roomkaas met roomboter, citroensap, vanille en poedersuiker . Smeer dit bovenop de worteltjestaart en bestrooi met extra kruidnoten.
Pin dit recept
Afdrukken