Vet een cakeblik in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm en verwarm de oven voor op 175 ºC.
Begin met het maken van de gekleurde cake: Meng de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna een voor een de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door. Voeg tot slot een paar druppeltjes kleurstof aan het beslag toe. Meng dit goed door zodat het beslag een constante kleur krijgt.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
Als de gekleurde cake in de oven staat kun je ondertussen het beslag van de tweede cake maken. Dit is hetzelfde recept als bij de gekleurde cake, maar dan zonder kleurstof.
Als de gekleurde cake is afgekoeld snijdt je het in plakken. Steek met de koekjessteker (of een andere steker) de figuurtjes uit de plakken van de cake.
Vet een cakeblik in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm en verwarm de oven voor op 175 ºC.
Verdeel een heel dun laagje beslag over de cakevorm. Zet in het midden van het cakeblik de uitgestoken figuurtjes strak achter elkaar zodat ze over de gehele lengte van het bakblik zitten. (zie filmpje). Giet het overige beslag over de uitgestoken figuurtjes. Zorg ervoor dat er een extra dikke laag van het beslag over de cakevormpjes zit zodat de figuurtjes niet naar boven kunnen drijven.
Bak de kiekeboecake 60 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een rooster voor je hem aansnijdt.