Go Back

Schnitzelrolletjes met brie en cranberry

20 minuten
+ 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 ongepaneerde schnitzels
  • brie
  • 2 eetlepels gedroogde cranberry's
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • peper en zout
  • boter om in te bakken en om de ovenschotel mee in te vetten

    Extra benodigd: koekenpan, ovenschaal, satéprikkers of keukentouw en huishoudfolie

      Bereiding

      • Sla de schnitzels plat door ze met huishoudfolie te bedekken en er met iets (bijvoorbeeld de onderkant van een koekenpan) op te slaan. Breng de schnitzels op smaak met peper en zout.
      • Beleg de brede kant van de schnitzels met een aantal gedroogde cranberry's en verdeel hier een plakje (of 2 plakjes als ze er dun zijn) brie over. Bestrooi de brie met pijnboompitjes en rol de schnitzels op.
      • Om ervoor te zorgen dat ze schnitzels niet open barsten kun je ze vastprikken met een satéprikker of vastzetten met keukentouw.
      • Bak de schnitzelrolletjes rondom aan in een koekenpan zodat de buitenkant mooi bruin is en verwarm de oven voor op 180ºC.
      • Verwarm de schnitzelrolletjes hierna nog 15 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn en de brie is gesmolten.