Go Back

Hartige banketletter

20 minuten
+ 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol tante Fanny bladerdeeg of 6-8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 350 gram gehakt
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 gram kruidnoten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 ei
  • extra ei om te bestrijken
  • peper en zout
  • sesamzaadjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snipper de sjalotjes en hak de kruidnootjes fijn.
  • Meng het gehakt met de gesnipperde sjalotjes, kruidnootjes, mosterd, tomatenpuree, ei, speculaaskruiden, peper en zout.
  • Leg het gehaktmengsel in een sliert op het bladerdeeg en rol het deeg op zodat er een lange rol ontstaat.
  • Vouw de letter 'S' van de rol gehaktdeeg en plaats het op het bakpapier.
  • Bestrijk de banketletter met ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Bak de hartige banketletter 35 minuten in de oven zodat het bladerdeeg mooi goudbruin is en de vulling gaar.
  • Serveer de hartige banketletter als lunch,  onderdeel van de maaltijd of bij de koffie of borrel.

Hartige banketletter
Hoofdgerecht
Banketletter
Sinterklaas, Vlees