Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Hartige banketletter
20
minuten
+
40
minuten
Ingrediënten
▢
1
rol tante Fanny bladerdeeg
of 6-8 plakjes diepvries bladerdeeg
▢
350
gram
gehakt
▢
2
sjalotjes
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
50
gram
kruidnoten
▢
70
gram
tomatenpuree
▢
1
theelepel
speculaaskruiden
▢
1
ei
▢
extra ei om te bestrijken
▢
peper en zout
▢
sesamzaadjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snipper de sjalotjes en hak de kruidnootjes fijn.
Meng het gehakt met de gesnipperde sjalotjes, kruidnootjes, mosterd, tomatenpuree, ei, speculaaskruiden, peper en zout.
Leg het gehaktmengsel in een sliert op het bladerdeeg en rol het deeg op zodat er een lange rol ontstaat.
Vouw de letter 'S' van de rol gehaktdeeg en plaats het op het bakpapier.
Bestrijk de banketletter met ei en bestrooi met sesamzaadjes.
Bak de hartige banketletter 35 minuten in de oven zodat het bladerdeeg mooi goudbruin is en de vulling gaar.
Serveer de hartige banketletter als lunch, onderdeel van de maaltijd of bij de koffie of borrel.
Hoofdgerecht
Banketletter
Sinterklaas, Vlees