Go Back

Speculaasbrokken

30 minuten
+ 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram koude ongezouten roomboter in blokjes
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • snuf zout
  • 3,5 eetlepel melk plus extra om te bestrijken
  • amandelen om te garneren

Bereiding

  • Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met basterdsuiker, speculaaskruiden en zout. Doe de boter er bij en roer dit door. Voeg de melk toe en kneed het geheel snel tot een samenhangend deeg.
  • Druk het deeg plat en laat dit verpakt in huidhoudfolie 1,5  uur in de vriezer koelen. (kan ook een dag of nacht in de koelkast). Laat het deeg vervolgens even op temperatuur komen en verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 0,5 cm dik (gebruik bloem zodat het deeg niet aan je werkblad of de deegroller blijft plakken) Leg het deeg op de bakplaat en garneer met amandelen. Bestrijk het deeg met melk en bak het speculaas 30 minuten in de oven.
  • Laat het speculaas na het bakken afkoelen op een rooster en breek het vervolgens in grove stukken.
Pin dit recept
Afdrukken