Go Back

Kerstafette – Pastinaakcrème met coquille

30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram pastinaak
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 200 ml gevogelte fond
  • takje rozemarijn
  • 6 coquilles
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 snede wit boerenbrood
  • ringetjes prei ter garnering
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Plaats de bijgeleverde chopper accessoire op de blender en hak hiermee de sjalot en knoflook fijn. Verwarm een beetje olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook hierin aan.
  • Schil de pastinaak en snijd het in kleine blokjes. Voeg dit bij de sjalotjes in de pan en bak dit kort mee. Voeg de witte wijn en fond toe samen met een takje rozemarijn en breng dit aan de kook. Zet het vuur op medium en laat de pastinaak in 20 minuten gaar koken.
  • Bak ondertussen de spek in een droge koekenpan krokant en zet het hierna apart. Haal met een keukenpapiertje het vet uit de pan. Besprenkel het brood met een beetje olijfolie en bak deze in de koekenpan krokant. Verkruimel het gebakken spek en het krokante brood.
  • Verwijder het takje rozemarijn en plaats de pastinaak inclusief het vocht in de blender. Pureer dit tot een romige crème.
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan en breng de coquilles op smaak met zout en peper. Bak de coquilles aan beide kanten kort aan.
  • Maak de borden op: verdeel een lepel pastinaak crème over kleine bordjes of schoteltjes. Veeg dit met de lepel een beetje uit. Breng op smaak met verse peper. Leg hier een coquille op. Bestrooi met kruimels brood en krokant spek en leg er een paar ringetjes prei en 3 naaldjes rozemarijn op ter garnering.