Go Back

Mam’s stoofpeertjes

Ingrediënten

  • 1,5 kilo stoofpeertjes
  • 2/3 Coebergh
  • 1/3 water
  • 2 kaneelstokjes
  • aardappelzetmeel
  • schepje suiker

Bereiding

  • Schil de stoofperen, halveer ze en verwijderd het klokhuis.
  • Kook de stoofperen in 2/3 Coebergh en 1/3 water met hierbij de kaneelstokjes en een schepje suiker. Zorg ervoor dat de peertjes net onder staan. Als het vocht gaat koken draai je het vuur laag en laat je de stoofperen ongeveer een uur stoven op laag vuur.
  • Check na een uurtje of de peren klaar zijn. Met een vork kun je voelen of ze zacht zijn. Haal de peren uit het vocht, zodat je het vocht kunt verdikken met aardappelzetmeel (meng de aardappelzetmeel met een beetje water tot een papje voor je het aan de saus toevoegt). Roer de aardappelzetmeel er rustig door zodat je kunt checken of het 'sap' dik genoeg is, of er nog een beetje aardappelzetmeel bij moet.
Pin dit recept
Afdrukken