Go Back

Sneeuwman cakejes

20 minuten
+ 25 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 ml melk 4 eetlepels
  • 4 eieren op kamertemperatuur

    Ingrediënten voor de versiering: 

    • 4 eetlepels botercreme of 100 gram gesmolten witte chocolade
    • kokosrasp
    • 24 oranje M&M's
    • 48 chocolade chips of bruine M&M's

      Extra benodigd:

        • muffintray(s) en cupcakevormpjes

          • mixer

            • plastic ziplock bag om als spuitzak te gebruiken

              Bereiding

              • Verwarm de oven voor op 175 ºC, plaats de cakevormpjes in de muffintrays.
              • Snijd de boter in blokjes en mix dit los met de mixer. De de suiker er geleidelijk bij en mix dit goed door de boter. Mix dit door tot de boter smeuïg is en goed is gemengd met de suiker.  Doe een voor een de eieren erbij en mix dit op hoge snelheid door elkaar. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit ook goed door het beslag. Doe tot slot de melk er bij en mix alles nog een laatste keer goed door elkaar.
              • Schep het beslag in de plasticzak en snijd of knip de punt er af. Spuit het beslag in de vormpjes zodat de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn.
              • Plaats de muffintray in het midden van de oven op het rooster en bak deze 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Controleer met een sateprikker of de cakejes gaar zijn. Als er geen beslag mee komt zijn de cakejes klaar. Laat de cakejes afkoelen op een rooster voor je ze decoreert.
              • Besmeer de bovenkant van de cakejes met botercreme of gesmolten witte chocolade. Dip de besmeerde kant in de kokosrasp en leg de M&M's en chocolate chips op de cupcakes om het gezichtje van de sneeuwman compleet te maken.
              Pin dit recept
              Afdrukken