Go Back

Aardappelkroketjes

45 minuten
+ 15 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • 40 gram boter
  • 1 ei voor de bereiding plus 2 eieren om de aardappel kroketjes te paneren
  • scheutje warme melk
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • peper en zout
  • paneermeel zoveel als nodig

Bereiding

  • Schil de aardappel en snijd eventueel in stukken. Kook de aardappelen gaar. Giet de gekookte aardappelen af laat ze even uitstomen.
  • Verwarm de melk in een pannetje of magnetron (laat het niet koken). Voeg de melk, het ei en de boter toe aan de aardappelen en stamp ze fijn zodat een mooie puree ontstaat. Voeg mosterd en peper en zout toe om de puree op smaak te brengen en meng dit goed door.
  • Verdeel de aardappelpuree over een groot bord of schaal. Dek dit af met huishoudfolie en laat het ongeveer een uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
  • Verdeel hierna paneermeel over een bord en kluts in een (ander) diep bord een ei los.
  • Rol mooie aardappelkroketjes van de afgekoelde aardappelpuree. Haal het hierna door het ei, en vervolgens door de paneermeel zodat er een mooi laagje om het kroketje ontstaat.
  • Bak de aardappelkroketjes 4 minuten in heet frituurvet, of 20 minuten in een oven op 200 ºC.

Tip: zelfgemaakte aardappelkroketjes kun je ook invriezen

    Pin dit recept
    Afdrukken