Go Back

Tarte tatin met peer, karamel en mascarpone creme

30 minuten
+ 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote peren niet té rijp
  • 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 160 gram suiker
  • 80 gram roomboter in blokjes
  • halve theelepel kaneel
  • scheut grand marnier ongeveer 35 ml

    Serveer de tarte tatin met mascarponecreme:

    • 175 ml ongeklopte slagroom
    • 100 gram mascarpone
    • 2 theelepels suiker
    • cacao

    Extra benodigd: ovenbestendige schaaltjes

      Bereiding

      • Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd de peren eventueel in repen. Giet de grand marnier en kaneel over de peren en laat dit even staan.
      • Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Verwarm hierin de suiker op medium vuur. Let op roer de suiker niet door. Als de suiker gesmolten is voeg dan de roomboter toe en roer het met een houten lepel door (pas op de karamel is heet!). Voeg de gemarineerde peren bij de karamel en verwarm dit even mee.
      • Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de schaaltjes in met boter of olie.
      • Verdeel de gekarameliseerde peren over de schaaltjes. Dek de peren af met bladerdeeg.
      • Vouw de bladerdeeg om de peertjes. Bak de tarte tatin van peer in ongeveer 20 minuten goudbruin.
      • Klop de slagroom met suiker lobbig.
      • Roer de mascarpone los en meng dit met de slagroom.
      • Stort de tarte tatins op een schaaltje of schoteltje zodat de peer bovenop het bladerdeeg ligt.
      • Serveer de tarte tatins met de mascarponecrème  en een beetje cacao.

      Tip: ook lekker met een bolletje ijs

        Pin dit recept
        Afdrukken