Go Back

Filmpje: Bûche de Noël Tiramisu

50 minuten
+ 15 minuten

Ingrediënten

  • Voor de cakerol:
  • 4 eieren
  • 120 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 20 gram maïzena
  • snuf zout

    Voor de vulling:

    • 250 ml slagroom
    • 250 gram mascarpone
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 sterke espresso
    • scheutje Marsala of amaretto

      Als garnering:

      • cacao
      • reep pure chocolade

      Bereiding

      • Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 170ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
      • Klop de eieren met de suiker schuimig en luchtig. Mix de eieren ongeveer 10 minuten, totdat ze volume hebben. Zeef de bloem en spatel dit met een snuf zout en de maïzena door het eimengsel. Doe dit voorzichtig zodat de lucht erin blijft. Giet het mengsel op de met bakpapier belegde bakplaat. Strijk het deeg uit tot een gelijkmatige rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Bak het biscuit in 12  – 15 minuten af.
      • Stort de biscuitplak op een schoon vel bakpapier of een schone theedoek. Laat hem iets afkoelen en rol hem dan voorzichtig met bakpapier en al op. Laat zo afkoelen.
      • Voor de vulling roer je de mascarpone los in een kom. Klop de slagroom met de suiker stijf in een andere kom. Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone. Zet dit apart in de koelkast. Zet ook alvast een sterke espresso en voeg daaraan een scheutje Marsala toe.
      • Opbouwen van de cakerol: Trek de rol voorzichtig open. Het is niet erg als de randen een beetje bol blijven staan. We gaan de cake nu besprenkelen met de koffie. Sprenkel een deel van de koffie over het biscuit. Zorg er wel voor dat het niet te nat wordt. Verdeel nu de mascarponevulling over de cakerol. Rol de cakerol nu voorzichtig op. Smeer de rest van de vulling op de bovenkant van de cakerol.
      • Laat de cakerol opstijven in de koelkast. Minimaal een uurtje, maar langer mag ook.
      • Garneer de bûche de noël met cacao en chocoladeschaafsel.
      Pin dit recept
      Afdrukken