Go Back

Crostini met brie en cranberry

25 minuten

Ingrediënten

  • 8 stukjes stokbrood
  • 8 plakjes brie
  • 10 eetlepels verse cranberry's
  • 2 eetlepels water
  • 2,5 theelepel honing
  • 1 theelepel citroensap
  • kaneelstokje
  • 2 eetlepels walnoten gehakt
  • tuinkers
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer de stukjes stokbrood in met olijfolie en verwarm ze 15 - 20 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Verwarm de cranberry's met water, honing, citroensap en het kaneelstokje in een pan met dikke bodem (medium vuur) en roer regelmatig door. Na ongeveer 5-10 minuten ontstaat er een cranberrygelei.
  • Beleg de crostini's elk met een stukje brie en plaats ze nog een paar minuutjes in de oven zodat de brie een beetje warm wordt en begint te smelten.
  • Verdeel over iedere crostini met brie een lepeltje van de cranberrygelei.  Maak de feestelijke crostini's af met een stukje grof gehakte walnoot en tuinkers.