Go Back
+ servings

Sinterklaas brownies

25 minuten
+ 35 minuten
16 stuks

Ingrediënten

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • 150 gram kruidnoten

Voor de topping:

  • 80 gram pure chocolade
  • schuddebuikjes
  • kruidnoten ik nam verschillende soorten

Extra benodigd: bakvorm van 21 x 21 cm

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de brownievorm met bakpapier.
    • Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.
    • Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
    • Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Roer hierna de kruidnoten door het beslag.
    • Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.
    • Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm.
    • Verwarm de chocolade voor de topping in de magnetron of au bain-marie (klik hier voor meer informatie hierover) en verdeel dit over de borwnies. Bestrooi met schuddebuikjes en de extra pepernoten. Laat dit een half uurtje opstijven voor je de brownies aansnijdt.
    Pin dit recept
    Afdrukken