Go Back

Gekarameliseerde balsamico-uientaartjes

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels olijventapenade
  • 250 gram gekarameliseerde uien
  • 80 gram geitenkaas
  • rozemarijn voor de garnering

    Ingrediënten voor de gekarameliseerde uien:

    • 4 uien
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels bruine suiker
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • 125 ml water
    • 1 theelepel rozemarijnblaadjes
    • zout en peper

    Bereiding

    • Gekarameliserde uien: pel de ui en snijd ze in halve ringen.
    • Verwarm een braadpan, voeg hierbij de uien, olijfolie, basterdsuiker, balsamicoazijn, water, rozemarijn, zout en peper.
    • Verwarm dit 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.Haal de deksel van de pan en laat alles onder af en toe roeren nog 5 tot 8 minuten zachtjes koken tot het water verdampt is.
    • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Als je amuses maakt halveer je de plakjes zodat de amuses niet te groot worden.
    • Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de plakjes bladerdeeg op een me bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bladerdeeg met olijventapenade. Leg hier een volle eetlepel gekarameliseerde uien op. Bestooi met kruimels geitenkaas, en een beetje rozemarijn.
    • Zet de hapjes 10 minuten in de oven. Schakel de temperatuur hierna terug naar 170 C en bak de taartjes nog 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn en het deeg gaar is.
    • Serveer de taartjes warm.

      Tips:

        • Geitenkaas kan worden vervangen door feta.

          • Als dit het voorgerecht is kun je de plakjes bladerdeeg heel houden, of per persoon twee taartjes serveren.

            • Het diagonaal doorsnijden van de bladerdeeg  geeft ook een leuk effect.

              Pin dit recept
              Afdrukken