Go Back

Gevulde rollade met champignon/pesto vulling

Ingrediënten

  • 800 gram varkensfilet vraag of de slager hem alvast in een lap snijdt
  • 3,5 eetlepel groene pesto
  • 250 gram champignons ik nam een mix tussen gewone en kastanjechampignons
  • 1 grote ui
  • tijm
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te bakken

    Extra benodigd: keukentouw, ovenschaal of braadslede

      Bereiding

      De vulling:

      • Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een olijfolie aan in een koekenpan.
      • Breng op smaak met peper, zout en tijm en laat het met een deksel op de pan op laag vuur 10 minuten pruttelen.

        De rollade:

        • Verdeel 2 eetlepels pesto over de lap vlees (aan de kant dat straks de binnenkant van de rollade is).
        • Zorg ervoor dat je de onder en bovenkant een beetje over laat. Verdeel het champignon/ui mengsel over de pesto en druk het goed aan. Rol de rollade los op.
        • Knoop de rollade met keukentouw zodat het vlees goed bij elkaar blijft (bekijk dit filmpje voor een uitgebreide uitleg en tips).
        • Meng 1,5 eetlepel pesto met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en smeer de rollade hiermee in.
        • Zorg ervoor dat het vlees twee uur op kamertemperatuur is gekomen voor je gaat bakken. Verwarm de oven voor op 150ºC en vet een ovenschaal of braadslede in.
        • Verwarm een klontje boter in een koekenpan en braad de rollade rondom aan.
        • Plaats de rollade hierna in de ovenschaal en verwarm het in de oven tot het een kerntemperatuur van 62 - 64 ºC heeft. Laat het vlees 10 minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt.