Go Back
+ servings

Vegan boeuf Bourguignon

30 minuten
+ 1 uur 30 minuten
6 -8 personen

Ingrediënten

  • 5 uien in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 3 grote portobello paddenstoelen in blokjes
  • 300 gram champignons in plakjes
  • 350 ml rode wijn
  • 750 ml groentebouillon
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 grote wortelen geschild en in blokjes of reepjes
  • 1 courgette in blokjes
  • zout en peper
  • Becel Original vloeibare margarine om in te bakken

Bereiding

  • Verwarm een stoofpan op het vuur en doe hier 2 eetlepels Becel Original vloeibare margarine bij, fruit de uien hierin 10 minuten aan. Doe hierna de knoflook en bleekselderij er bij en verwarm dit even mee.
  • Bak in een koekenpan de portobello en champignons even aan in 3 eetlepels Becel Original vloeibare margarine. Doe het champignonmengsel in de andere pan en voeg hier de wijn, bouillon, tijm en laurier bij. Laat dit 45 minuten stoven.
  • Doe hierna de wortel en courgette er bij en verwarm dit een half uurtje mee, roer af en toe door.
  • Verwijder de takjes tijm en laurierblad voor het opdienen. Serveer met aardappelpuree.
Pin dit recept
Afdrukken