Go Back

Granola – basisrecept

30 minuten

Ingrediënten

Basis-ingrediënten:

  • 200 gram havervlokken
  • 200 gram ongebrande noten
  • 1,5 eetlepel kokosolie of olijfolie

    Extra toppings - smaakmakers:

    • 1 eetlepel kruiden bijvoorbeeld kaneel, koekkruiden of cacao
    • 40 gram geraspte kokos
    • 70 gram extra zaden of pitten bijvoorbeeld pompoenpitten, sesamzaad of zonnebloempitten
    • 1 eetlepel honing of maple syrup
    • 75 gram gedroogde vruchten zoals rozijnen, cranberries, abrikozen etc

    Bereiding

    • Verwarm de oven op 160 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Verwarm de kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar is. Meng de kokosolie (of olijfolie) met de havervlokken, ongebrande noten, kruiden, kokos, zaden of pitten. Roer eventueel de honing of maple syrup ook door het mengsel. Verdeel het haver-notenmengsel over de bakplaat.
    • Bak de granola 20 minuten in de oven. Roer het na 10 minuten om.
    • Laat de granola afkoelen en voeg hierna de gedroogde vruchten toe. Bewaar de granola in een afgesloten pot. Het is ongeveer 2 tot 3 weken te bewaren.
    • Serveer de granola met yoghurt of kwark en eventueel vers fruit of een lik jam.

    Tip: Houd je niet van grove stukken noot in je granola? Hak de noten voor je het met de overige ingrediënten mengt dan fijn.