Go Back

Herfstpasta met gegrilde groenten

40 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1/4 flespompoen
  • 1 rode ui
  • 300 gram fusilli of een andere pastasoort
  • 1 bol buffel mozzarella
  • handje verse basilicum
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schaaf of snijd de courgette in plakken, snijd de pompoen in blokjes en snijd de paprika in vier grote stukken (zodat je het met de kan van het vel naar boven plat kunt neerleggen) en snijd de ui in kleine ringen.
  • Verdeel de courgette, pompoen, ui en stukken paprika (met vel naar boven) over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak dit 25 minuten in de oven zodat de groenten mooi gaar is en de paprika zwart blakert.
  • Plaats de stukken paprika in een plasticzak en laat dit afgesloten 10 minuten liggen.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de mozzarella in stukken en hak de basilicum fijner.
  • Verwijder het vel van de stukken paprika en snijd het gegrilde vruchtvlees in stukken.
  • Meng de gegrilde groenten met de gekookte pasta en verdeel dit over de borden. Maak het af met mozzarella, verse basilicum en een een drupje olijfolie.

Tip: het is ook erg lekker met om de olijfolie aan het einde te vervangen door balsamicoazijn of basilicum-olie.