Go Back
+ servings

Rundersukade met pompoenpuree en aardappeltjes

20 minuten
+ 4 uur
6 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo rundersukade aan een stuk
  • 4 eetlepels fijne mosterd
  • 1 liter groentebouillon
  • 350 ml rode wijn
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 takjes tijm
  • boter om te bakken plus 25 gram om aan de jus toe te voegen

Bereiding

  • Snijd de groenten in grove stukken.
  • Verwarm de oven op 110 ºC. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad dit rondom even aan in een koekenpan met boter. Besmeer het vlees hierna met de mosterd.
  • Leg het vlees in een stoofpan of diepe ovenschaal (het liefst een waarvan je een deksel hebt). Verdeel de groenten eromheen en voeg de bouillon, rode wijn, laurier en tijm toe. Zorg er voor dat de sukade helemaal onder staat, is het niet het geval? Voeg dan extra rode wijn toe, of neem een kleinere pan.
  • Laat dit minimaal vier uur lang met de deksel op de pan of ovenschaal garen in de oven op 110 ºC.
  • Haal het vlees hierna voorzichtig uit de pan en plaats het even in een andere schaal. Zeef de groenten uit de jus. Breng de jus in een grote pan aan de kook, laat dit de helft inkoken. Voeg hierna een paar klontjes koude boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Eventueel kun je de sukade nog even opwarmen in de oven, 15 minuten op 100 ºC. Snijd de sukade in plakken (dit gaat niet altijd even netjes omdat het vlees uit elkaar kan vallen) en verdeel dit over de borden. Serveer de jus er bij.

Tip: als je geen deksel voor op de ovenschaal hebt kun je de schaal ook bedekken met aluminiumfolie.

    Pin dit recept
    Afdrukken