Go Back

Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

20 minuten
+ 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje ovenschotel Hollandse groenten in tomatensaus
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 350 gram gehakt
  • 1 pompoen
  • 1 courgette in blokjes
  • 100 gram verse geitenkaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC (hete lucht op 180 ºC). Vet een ovenschaal in.
  • Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Kook de pompoenblokjes 10 minuten voor.
  • Rul het gehakt in een koekenpan, voeg de courgette toe en bak dit even mee met het gehakt.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het gehaktmengsel en tenslotte de voorgekookte pompoenblokjes.
  • Voeg de inhoud van de ovenmix toe aan 350 ml koud water en mix dit goed door met een garde.
  • Schenk dit over de schotel en verkruimel tot slot de geitenkaas over de schotel.
  • Laat de ovenschotel in het midden van de oven in 40 min gaar en goudbruin worden. Als de schotel tijdens het bakken te bruin kleurt, bedek deze dan met aluminiumfolie.
Pin dit recept
Afdrukken