Go Back

Shepherd’s Pie

30 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 rode ui
  • 2 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • halve koolraap
  • takje verse rozemarijn
  • laurierblad
  • 1 eetlepel tijm ik nam gedroogde
  • klein blikje tomatenpuree
  • 4 eetlepels worchestersauce
  • zout en peper
  • boter om in te bakken
  • 7 eetlepels panko
  • 200 gram Parmezaanse kaas

Voor de puree:

  • 1250 gram aardappelen
  • 4 eetlepels roomboter
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels panko of paneermeel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eidooiers
  • 100 ml warme melk

Bereiding

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
  • Verwarm boter in een grote koekenpan of wok.
  • Snipper de ui en bak dit even aan.
  • Voeg het gehakt bij de ui en bak dit rul. Snijd de wortelen, bleekselderij en koolraap in blokjes en voeg dit bij het gehakt in de pan, bak dit 10 minuten mee.
  • Breng het geheel op smaak met de tijm, laurier en rozemarijn, samen met peper en zout. Voeg de tomatenpuree, worchestercauce toe en verwarm dit ook even mee. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in. Verdeel 5 eetlepels panko over de bodem en draai de schotel rond de panko aan de bodem en rand blijft plakken.
  • Stamp de gekookte aardappelen fijn en meng dit met roomboter, Parmezaanse kaas, panko, mosterd de eidooiers en warme melk.
  • Verdeel 1 cm van de aardappelpuree over de bodem en zijkanten van de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel hierin en dek de schotel af met een laag aardappelpuree en bestrooi dit met de overgebleven panko.
  • Verwarm de shepherd's pie 30 minuten in de oven. Voeg na 20 minuten de Parmezaanse kaas toe.