Go Back
–+ servings

Courgettesoep met salie en coquille

40 minuten
6 personen, voorgerecht

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 blaadjes salie plus extra ter garnering
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 ml slagroom
  • olijfolie om te bakken
  • zout en peper
  • 50 gram spekblokjes
  • 12 coquilles los uit de schelp
  • 2 stengels bos-ui ter garnering

Bereiding

  • Snijd de courgette in blokjes en snipper de ui, pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit hier de ui met knoflook in aan.
  • Voeg na een paar minuten de courgette toe, samen met de salie en bak dit een paar minuten mee. Doe de bouillon er bij en breng dit aan de kook. Laat dit 20 minuten op zacht vuur pruttelen.
  • Bak de spekjes in een koekenpan (zonder boter of olie) krokant. Snijd de bos-ui in ringen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de blender glad. Doe de slagroom bij de soep en roer dit goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm olijfolie in een schone koekenpan. Dep de coquilles droog met een keukendoek of keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Bak de verse coquilles op hoog vuur aan beide kanten kort aan, de coquille mag van binnen nog een beetje rauw zijn.
  • Verdeel de soep over de borden, leg er per bord 2 coquilles in. Garneer met een blaadje salie, gebakken spek en ringen bos-ui.