Go Back
+ servings

Lasagne met champignons en witte saus

1 uur 30 minuten
+ 20 minuten
6 personen

Ingrediënten

  • 250 gram Barilla lasagnebladen
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas

Voor de saus:

  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 300 gram gehakt
  • 30 gram spekblokjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • 300 gram champignons in plakjes
  • 2 takjes tijm
  • 200 ml room
  • extra vergine olijfolie
  • 30 gram boter
  • zout en peper naar smaak

Voor de bechamelsaus:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 6 dl koude verse melk
  • zout naar smaak
  • nootmuskaat naar smaak

Bereiding

  • Bak de sjalotten in een pan met boter en een eetlepel extra vergine olijfolie.
  • Bak in een andere koekenpan (zonder boter of vet) het gehakt samen met de spekjes aan. Voeg dit hierna bij de sjalotten. Doe de witte wijn erbij en laat dit op hoog vuur verdampen.
  • Doe de champignons er samen met de tijm en de room bij. Laat dit op laag vuur een uur sudderen. Als de saus te droog is: voeg dan een klein beetje melk toe.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper. Verwijder de takjes tijm uit de saus.
  • Maak de bechamelsaus; verwarm in een steelpan de boter. Voeg de bloem toe en laat dit even mee verwarmen. Voeg de koude melk beetje bij beetje toe en roer dit goed door. Laat dit op laag vuur 8 minuten staan, roer tussendoor door. Breng op smaak met nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C en vet een ovenschaal in.
  • Verdeel een beetje van de bechamel over de bodem en leg hierop een laagje lasagnevellen, vervolgens een laagje vleessaus, bechamelsaus, lasagnevellen. En ga hiermee door. Eindig met een laagje bechamelsaus en verdeel daarop geraspte Parmezaanse kaas.
  • Verwarm de schotel 20 minuten in de oven.