Go Back
+ servings

Chocolade bavarois

30 minuten
+ 3 uur
8 -10 personen

Ingrediënten

  • • 12 blaadjes gelatine
  • • 8 eetlepels cacaopoeder
  • • 150 gram kristalsuiker
  • • 700 ml melk
  • • 4 eieren
  • • 500 ml slagroom
  • • 5 eetlepels witte chocolade snippers ter garnering
  • • besjes ter garnering

Bereiding

  • Week de gelatine in koud water. Meng de cacao met de suiker en een paar lepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg al roerend het cacaomengsel toe. Spoel de puddingvorm om met eiwit en zet deze omgekeerd op een bord.
  • Roer de eidooiers los en roer hier twee eetlepels water door. Meng er ongeveer vier eetlepels van de warme chocolademelk door. Schep dit bij de rest van de warme chocolademelk en neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de chocolademelk. Laat iets afkoelen.
  • Klop de eiwitten stijf in een kom. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel eerst de slagroom en dan het eiwit door het chocolademengsel. Vul de puddingvorm en zet deze minimaal 3 uur, of liever een dag van te voren in de koelkast.
  • Maak de randen los van de vorm of houd de vorm kort in heet water zodat de buitenkant warm wordt. Stort de bavarois op een lichtvochtige schaal of bord.
  • Garneer de bavarois met geschaafde witte chocolade langs de onderkant en bovenop. En leg er nog een paar takjes rode besjes bij.
Pin dit recept
Afdrukken