Go Back

Hartige taart van courgette en champignons

25 minuten
+ 40 minuten

Ingrediënten

  • 7 plakjes hartige taart deeg ontdooid
  • 1 courgette
  • 125 gram champignons
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 6 eieren medium
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • olijfolie om in te bakken en in te vetten
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm/quichevorm in. Snijd de courgette in dunne plakjes (eventueel met keukenmachine of mandoline). Snijd de champignons in plakjes.
  • Bak de champignons in een koekenpan met olijfolie aan.
  • Klust de eieren los in een grote kom en meng de bloem, tijm, peper en zout er door. Roer de geraspte kaas door het eimengsel.
  • Bekleed de bakvorm met deeg. Verdeel het eimengsel over de bodem. Verdeel de plakjes courgette en champignon over het eimengsel. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi tot slot met pijnboompitten.
  • Bak de hartige taart 40 minuten in de oven zodat het deeg gaar en het eimengsel gestold is.
Pin dit recept
Afdrukken