Go Back
+ servings

Vegetarische wellington van pompoen met champignons

30 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • teentje knoflook
  • 2 uien
  • 300 gram pompoenblokjes
  • 400 gram champignons
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper
  • 2 takjes tijm
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sesamsaadjes
  • olijfolie of boter om in te bakken

Bereiding

  • Snijd de pompoen in blokjes en kook deze gaar in 10-15 minuten.
  • Snijd de ui in halve ringen en bak dit in boter aan, doe zout en peper en een geperst teentje knoflook er bij.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak dit mee met de ui, voeg tijm toe. Laat dit 10 minuten sudderen voeg de mosterd toe en doe de pompoenblokjes er hierna bij en bak dit nog even kort mee.
  • Verwarm de oven op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg om de vulling en maak het dicht. Versier de pompoen wellington eventueel met sterren van het overige bladerdeeg.
  • Bestrijk het bladerdeeg met geklutst ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Bak de pompoen wellington 30 minuten in de oven.
  • Serveer de vegetarische wellington met aardappeltjes of een groene salade.