Vegetarische wellington van pompoen met champignons
30minuten
+ 30minuten
4personen
Ingrediënten
1rol bladerdeeg
teentje knoflook
2uien
300grampompoenblokjes
400gramchampignons
1theelepelmosterd
zout en peper
2takjes tijm
1ei
1eetlepelsesamsaadjes
olijfolie of boter om in te bakken
Bereiding
Snijd de pompoen in blokjes en kook deze gaar in 10-15 minuten.
Snijd de ui in halve ringen en bak dit in boter aan, doe zout en peper en een geperst teentje knoflook er bij.
Snijd de champignons in plakjes en bak dit mee met de ui, voeg tijm toe. Laat dit 10 minuten sudderen voeg de mosterd toe en doe de pompoenblokjes er hierna bij en bak dit nog even kort mee.
Verwarm de oven op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
Rol het bladerdeeg om de vulling en maak het dicht. Versier de pompoen wellington eventueel met sterren van het overige bladerdeeg.
Bestrijk het bladerdeeg met geklutst ei en bestrooi met sesamzaadjes.
Bak de pompoen wellington 30 minuten in de oven.
Serveer de vegetarische wellington met aardappeltjes of een groene salade.