Go Back
+ servings

Kerstcake met chocolade topping

40 minuten
+ 1 uur
10 plakjes

Ingrediënten

*Voor de cake*

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 7 gram vanillesuiker 1 zakje

*Voor de chocoladeganache*

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 gram ongezouten roomboter

*Voor de versiering*

  • chocolade kerstfiguurtjes
  • kerst M&M's
  • kerstkoekjes

Bereiding

  • Vet een cakeblik in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm en verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Meng de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna een voor een de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door.
  • Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
  • Bereiding ganache: Bereid de ganache door de chocolade te smelten (au bain marie of via de magnetron. Voeg hierna één voor één de blokjes roomboter toe en roer het door elkaar. Als de ganache 30 ºC is, is de ganache klaar.
  • Giet de ganache voorzichtig (bijvoorbeeld met een grote lepel) over de afgekoelde cake, zorg er voor dat er druppels over de zijkant druppelen. Dit kun je ook doen door met een lepel ganache aan de zijnkant te plaatsen.
  • Versier de cake met kerstkoekjes, chocolade figuurtjes en kerstkransjes en M&M’s.
  • Laat de cake op het aanrecht staan zodat de ganache kan stollen. Als je niet zoveel tijd hebt kun je hem ook in de koelkast zetten.