Go Back
+ servings

Falafel bowl

15 minuten
+ 30 minuten
2 porties

Ingrediënten

  • halve courgette
  • 1 winterwortel
  • 100 gram pompoenblokjes
  • 1 paprika
  • komijnzaad
  • 10 falafelballetjes
  • 2 eetlepels kikkererwten
  • 4 eetlepels hummus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • platbrood wrap of pitabroodje

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de courgette en wortel in partjes, de paprika in reepjes. Verdeel alle groenten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en komijnzaad. Rooster de groenten 30 minuten in de oven, of tot de groenten mooi gaar zijn.
  • Bak in een koekenpan met een beetje olie de falafel aan.
  • Verdeel de groenten over twee kommetjes en doe ook de falafel er bij samen met de hummus. Scheur het platbrood, de wraps of het pitabroodje in stukken en doe dit ook bij de kom. Bestrooi tot slot met kikkererwten.