Go Back
+ servings

Fish and chips van lekkerbekjes

25 minuten
+ 20 minuten
2 stuks

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 2 aardappelen
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • 1 rode ui in ringen
  • 2 Iglo lekkerbekjes naturel of in bierbeslag
  • 2 handjes ijsbergsla fijngesneden
  • 1,5 eetlepel remouladesaus
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de zoete en de gewone aardappelen en snijd ze in frietjes. Kook de aardappelen 5 minuten voor, dep ze hierna droog. Verdeel de reepjes aardappel over de bakplaat.
  • Breng de frietjes op smaak met zout. peper en paprikapoeder en besprenkel met een beetje olijfolie. Leg de lekkerbekjes naast de frietjes op de bakplaat. Bak dit alles 20 minuten in de oven tot de lekkerbekjes goudbruin zien.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ringen rode ui aan.
  • Serveer de krokante lekkerbekjes met de frieten, sla, rode ui en remouladesaus.
  • Variatietip: het is ook erg lekker om dit in een wrap te eten!