Go Back
+ servings

Ovenschotel spitskool met aardappelen

30 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 spitskool in reepjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 300 gam kipfilet in blokjes
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 30 gram boter in kleine blokjes
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Giet het kookvocht af, maar bewaar het wel en laat de aardappelen even uitstomen met de deksel van de pan.
  • Fruit de ui aan in olie. Voeg na een paar minuten de spitskool er bij en bak dit mee. Voeg na 5 minuten de paprika toe en laat dit 15 minuten bakken op medium vuur. Breng op smaak met zout, peper en de ketjap.
  • Bak ondertussen de kipblokjes in een andere koekenpan aan.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Stamp de aardappelen fijn en voeg een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Roer dit goed door elkaar.
  • Roer de gebakken kipfilet door het spitskoolmengsel en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en verdeel de blokjes roomboter er over.
  • Bak de schotel 25 minuten in de oven tot het er een goudbruin korstje ontstaat.
Pin dit recept
Afdrukken