Go Back
+ servings

Red velvet brownies

20 minuten
+ 40 minuten
16 stuks

Ingrediënten

  • 175 gram witte chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • rode kleurstof zie tips
  • 25 gram cacaopoeder
  • 200 gram roomkaas
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel vanille
  • *Extra benodigd: brownievorm van 21x21 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een brownievorm met bakpapier.
  • Smelt in een steelpannetje op laag vuur de chocolade samen met de roomboter. Roer dit regelmatig door en haal de pan van het vuur. Laat het mengsel even afkoelen.
  • Klopt de eieren met de suiker en het zout schuimig. Roer het chocolademengsel er door.
  • Voeg de rode kleurstof toe en roer dit goed door. Spatel hierna het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de brownie 40 minuten in de oven. Laat de brownie 2 uur volledig afkoelen.
  • Meng de roomkaas met poedersuiker en de vanille. Verdeel dit over de afgekoelde brownies en snijd de brownies hierna aan.