Go Back

Eiersalade (met of zonder zalm)

15 minuten

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 stengel lente ui
  • peper en zout
  • scheutje citroensap
  • 1 kleine theelepel zoete ketjap
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • halve eetlepel verse peterselie

    Eventueel: verse zalm

      Bereiding

      • Kook de eieren hard, in ongeveer 5 a 6 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en afkoelen.
      • Snijd de bieslook en peterselie fijn. Snijd de lente ui in ringen.
      • Pel de eieren. Snijd ze met een eiersnijder (of mes)  fijn. Meng de fijngesneden eieren met mayonaise, mosterd, citroensap en ketjap. Breng op smaak met kerrie, peper en zout en meng ook de bieslook, peterselie en lente ui door het mengsel. Roer goed door.
      • Snijd de zalm in stukjes en roer dit tot slot door de eiersalade.